Barkod Etiket Üretimi Yapan Firmalar


Barkod Etiketi:

Barkodlar, ürün fiyatlarını kayıt altına alarak sistem üzerinden kontrol etmeyi, öğrenmeyi ve kullanmayı amaçlar. Her alanda ve sektörde kullanılan barkod sisteminin birçok çeşidi bulunmaktadır. 

Barkod Etiketi Çeşitleri:

Barkod etiketleri, yapı olarak ikiye ayrılır. Bunlar; plastik bazlı etiketler ve kâğıt bazlı etiketlerdir. Baskı yöntemi olarak barkod etiketlerini yine ikiye ayırabiliriz. Bunlar ise; ribonlu baskı ve ribonsuz baskı yapılan barkod etiketleridir. 

-Kâğıt Bazlı Barkod Etiketleri: Eco termal etiketler (termal lamine sistemi uygulanır.), kuşe etiketler (en ekonomik ve sık kullanılan etiket çeşididir.), vellum etiketler (mat görünümüne sahiptir.) 

-Plastik Bazlı Barkod Etiketleri: Kâğıt bazlı etiketlere göre daha uzun ömürleri olan plastik bazlı etiketler adından da anlaşılacağı üzere plastik maddeden yapılan etiketlerdir. Kâğıt bazlı etiketlere oranla dış etkenlere daha dayanıklı bir türdür. Dış faktörlerden (ısı, ışık, sıvı madde) etkilenmezler.

Barkod Etiket Nasıl Yapılır?

İlk etapta yapılacak olan etiketin boyutuna karar verilmesi gerekir. Boyutuna karar verilen barkod etiketinin tasarımı kararlaştırılır. Yazma kapasitesi ve baskı metodunun seçilmesi, etiketin boyutuna ve tasarımına bağlı olarak seçilmelidir. Bütün bu seçimler yapıldıktan sonra barkod etiketleri isteğe uygun bir şekilde hazırlanmaktadır. 

Barkod Etiketlerin Özellikleri Nelerdir?

Ribon ile kâğıt üzerine yapılan baskı Termal Transfer barkod etiketleridir. Kuşe, vellum, data, metalize, termal transfer karton ve opak gibi çeşitler bu baskı türünün ürünleridir. Bu tür etiketlerin madeni yağlar, gıda, tekstil, kimya gibi birçok kullanım alanı bulunmaktadır. 
Kağıt üzerine termal lamine edilmesiyle üretilen barkod etiketleri ise Termal barkod etiketler olarak adlandırılır. Eko termal ve top termal olmak üzere iki çeşidi mevcuttur. Eko termal etiketlerin ömürleri top termal etiketlerin ömürlerine nazaran daha kısadır. 

Barkod Etiketlerin Avantajları:

Barkod etiketi sistemi sayesinde kullanıcı veya iş yeri sahibi, ürünlerinin stoğunu diledikleri gibi kontrol edebilmekte ve stok eksiklerine olanak sağlamamaktadır. Aynı zamanda iş yeri sahibi çalıştırdığı personelin disiplinini ve sorumluluklarını ne kadar yerine getirip getirmediklerini barkod sistemi sayesinde kontrol edebilmektedir. 

Yapılan araştırmalara göre barkod sistemi kullanılan iş yerinde, işler daha hızlı yürümekte, ürün miktarları hızlı bir şekilde kontrol edilmekte, iş yerine oldukça büyük zaman avantajları sağlamaktadır. 

Barkod Etiketleri Kullanım Alanları: 

Günümüzde barkod sistemi neredeyse tüm iş yerlerinde tercih edilmektedir. Stok kontrollerine, satış noktalarında, yazar kasalarda, personel devam kontrollerinde, dağıtımlarda, satış mağazalarında, mağazalarda ürün takiplerinde, otellerde oda denetimlerinde, tatil köyler ve benzer pansiyonlarda, güvenlik/kamera sistemlerinde, bankalarda, eczanelerde, hastanelerde ve hatta kütüphanelerde kullanılmaktadır.